Wat is Hypnose?
Hypnose is een staat die ook wel bekend staat als trance. In deze staat is het bewustzijn bijna niet actief. Denk bijvoorbeeld aan een moment dat je op de fiets rijdt, diep in gedachten, waardoor je een gedeelte van de rit kwijt bent. Of wanneer je zo gefocust bent tijdens het lezen van een boek dat je de personen om je heen niet meer hoort. We kunnen dan ook stellen dat hypnose een natuurlijk fenomeen is dat dagelijks voorkomt.

In deze perioden van trance is de persoon zeer gevoelig voor suggesties. Dit komt doordat het kritisch denken van het bewustzijn als het ware omzeild wordt. Het is dan ook mogelijk om op deze momenten veranderingen in het onderbewustzijn te maken. Deze veranderingen zijn permanent wanneer gewenst.

Het onderbewustzijn is verantwoordelijk voor onder andere; angsten, waarden, overtuigingen, herinneringen, gedragspatronen, taal, emoties, voorstellingsvermogen, het aansturen van lichaamsfuncties en motieven. De meeste psychologen en coaches werken voornamelijk met het bewustzijn. Het bewustzijn is verantwoordelijk voor onder andere het logisch nadenken.

Wanneer het bewustzijn en onderbewustzijn met elkaar in strijd zijn, wint nagenoeg vrijwel altijd het onderbewustzijn. Denk bijvoorbeeld aan het roken van een sigaret. Het bewustzijn weet dat het niet gezond is, maar het onderbewustzijn herinnert zich de gezelligheid en de ontspanning van een sigaret. Hierdoor zal iemand er toch weer voor kiezen om te gaan roken. Om deze reden kan met hypnose op een veel effectievere en efficiƫntere manier veranderingen gerealiseerd worden. Waarom zou je dan nog kiezen voor maandenlange therapiesessies?